Tom Raes

Tom Raes

Tom Raes werd geboren op 5 augustus 1978 en studeerde aan de stedelijke Academie voor Muziek en Woord te Lokeren, waar hij in 1996 de einddiploma’s voor slagwerk en piano behaalde. In 1999 studeerde Tom af als “Onderwijzer” aan de KaHo Sint-Lieven Hogeschool te St.-Niklaas, maar koos ervoor om slagwerk verder te studeren aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Antwerpen.

Dankzij de lessen van Leo Ouderits, Carlo Willems en Koen Wilmaers behaalde hij in 2004 het Meestergraadsdiploma met Grote Onderscheiding. Bovendien behaalde hij er ook het diploma “HaFaBra-directie” bij Dirk De Caluwe, Orkestcompositie bij Jan Hadermann en het Aggregaatsdiploma.

Tom is actief als freelance slagwerker en gastdirigent in diverse HaFaBra-orkesten. Hij is op regelmatige basis actief bij het Brussels Philharmonic Orchestra, het Antwerp Symphonic Orchestra, de Beethovenacademie, de Muntschouwburg, I Solisti Del Vento, Il Novecento, Night Of The Proms, het Antwerp Symphonic Orchestra en tal van andere professionele- en semi professionele orkesten. Hij was ook te zien en horen als percussionist in de succesvolle musical “Kuifje en de Zonnetempel”.

Daarnaast is Tom ook lid van percussietrio The Rhythm, waarmee hij met collega’s Gert D’Haese en Jonas D’Haese reeds 10 jaren concerteert.

Hij volgde Masterclasses voor marimba bij Keiko Abe, Evelyn Glennie en Ludwig Albert en nam ook privélessen in de Latijns-Amerikaans/Afro-Cubaanse percussie-instrumenten.

Tom schreef als huisarrangeur diverse arrangementen voor het ReMuZe-festival, Leuven Plaza-Proms en Aalter Promt concerten. Daarnaast schreef hij reeds meerdere werken en arrangementen voor HaFaBra-orkesten.

Als leerkracht slagwerk is Tom verbonden aan de Muziekacademies van Lokeren en Buggenhout. Als dirigent slaat hij iedere week de maat bij harmonie “De Eendracht” uit Wachtebeke, jeugdharmonie Wachtebeke en harmonie Zwijnaarde.